Kiilojen jalkapallokauden päättäjäiset liikuttivat futisperhettä
Haapajärven Kiilat ryJulkaistu: 17.10.2022 16.55

Kiilojen jalkapallokauden päättäjäiset liikuttivat futisperhettä

Päättäjäiset vuosimallia 2022

Perjantaina 14.10 monitoimitalo täyttyi Kiilojen sinisen jalkapalloperheen saapuessa juhlimaan kauden 2022 ansioita. Monin tavoin hulppeasti sujuneen vuoden päättäjäisistä oli lupa odottaa varsinaista ilotulitusta ja sellainen totta vie saatiinkin. Juhlan valokuvaus on Julia Maijalan käsialaa.

Vuoden FANI

Kaikki seurat ja joukkueet tarvitsevat faneja. Ja niitä Kiiloilla riittää mukavasti. Juhla käynnistyi vuoden fanin (ja useammankin) palkitsemisella, kun jo legendaarisen ”Hyvä Kiilat” -huudon isä ja pitkäaikainen seura-aktiivi Ilkka Heikkilä asteli vastaanottamaan pyttyään. Ilkan kannustukset ja eläytyminen pelille ovat kaunista kuultavaa. Hyvä Ilkka – älä ikinä muutu! Kuin sinetiksi ensimmäiselle palkitulle katseltiin videomuotoinen läpileikkaus sekä seuratoiminnan kehittämisen että urheilullisen toiminnan näkökulmasta, Ilkan huutojen säestämänä.

Ilkka "Hyvä Kiilat" Heikkilä

Ilkka "Hyvä Kiilat" Heikkilä huudattaa juhlayleisöä. Ja yleisöhän huutaa!

T2015-2017 JA P2014-2015 palkitseminen

Seuraavana palkintovuorossa oli kolme Heli Kankaan päävalmennuksessa ollutta joukkuetta. Tenavafutis, T2015-2017 tytöt sekä P2014-2015 pojat. Iloiset, onnelliset ja energiset lapsoset nappasivat estradin haltuunsa valloittavalla tavalla. Kaikki saivat kotimatkalle mitalit, joiden lisäksi joukkueista palkittiin tsemppipelaaja sekä kauden kehittynein pelaaja.

 • Tsemppipelaaja: Otso Olkkonen
 • Kehittynein pelaaja: Oliver Pitkäkangas


Vuoden jalkapalloteko

Vuoden jalkapalloteosta palkittiin Jari Koskela. Jari riensi lumisen talven jälkeen vanhempien ja lasten apuun koneineen, jotta kenttä saatiin pelaajien käyttöön. Jari painoi pitkää päivää, iltaa ja yötä. Lumisen kentän muuttuminen kutsuvaksi liikunta-areenaksi sai nuoret kirmaamaan iloiten ja riemuiten pelin kimppuun. Iso käsi Jarille hienosta työstä koko futisjengiltä.


T2012-2014 JA P2012-2013 palkitseminen

Seuraavana lavan ottivat haltuun T2012-2014 ja P 2012-2013 haltuunsa Kuusiston upean jalkapalloperheen kasvattien, Jennyn ja Joonatanin, valmentamien joukkueiden johdolla. Ei jäänyt tämä porukka reippaudessa ja ilossa aiemmille jälkeen. Hymy oli herkässä, kun kesän aikana kovasti pelaajamääriä kasvattanut tyttöpoppoo iloitsi palkinnoistaan poikien säestäessä juhlintaa osaltaan. Hienoja pelaajia, hyviä tyyppejä!

T2012-2014

 • Tsemppipelaaja: Merika Törmänen
 • Kehittynein pelaaja: Emmi Moisanen

P2012-2013

 • Tsemppipelaaja: Jaakko Kokkoniemi
 • Kehittynein pelaaja: Arttu Kuisma

Vuoden pallopoika

Valmentaja Joni sanoitti osuvasti vuoden pallopojan palkinnon napanneen Vesa Leskelän pystin perusteet: "Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa olet pelin lopulla tappiolla ja pallo lentää kauas pelikentältä etkä enää millään jaksaisi sitä lähteä hakemaan? Meidän Sinisessä perheessä on tähän ongelmaan ratkaisu. Lähes aina kun Haapajärvellä tai lähialueella Sinisen perheen joukkue pelaa niin tämä herrasmies on maalin takana peliä seuraamassa eikä aikaakaan kun ohi maalista mennyt pallo on jälleen maalin tolpalla valmiina peliin. Myös harjoituksissa on palloja aina käytettävissä kokoajan, kun hän on paikalla. Pelireissuilla joutuukin sitten komentelemaan joskus muita palloja hakemaan, kun tämä mies ei ole paikalla." Kiitos Vesa!


T2008-2011 palkitseminen

D -tyttöjen erinomaisesti sujuneen kauden jälkeen oli lupa odottaa melkoista palkintokavalkaadia. Sellainen myös saatiin. Valmentaja Joni Toivonen kuvaili joukkueen kautta, pelaajien kehitystä sekä yhdessä tekemisen riemua runsain sanakääntein, aivan kuten oli juhlaa valmistelleelle työryhmälle luvannut. Upeasti ykköseen nousseen ja HIPPO -turnauksen Jyväskylässä superjännittävien vaiheiden jälkeen voittanut joukkue juhli ansaittuja palkintoja iloisissa tunnelmissa.

 • Tsemppipelaaja: Pinja Peräaho
 • Kehittynein pelaaja: Inga Leppänen
 • Kauden pelaaja: Viivi Kalajanniska
 • Kauden taistelija: Saara Päkkilä
 • Kauden joukkuepelaaja: Frida Sikala


P2010-2011 sininen ja P2010-2011 valkoinen palkitseminen

Sinisen ja valkoisen joukkueen palkinnot jaettiin yhtäaikaisesti jo katsauksia tulevaan luoden. Vielä kauden 2022 aikana omina joukkueinaan piirisarjassa, Kokkola Cupissa ja muissa turnauksissa pelanneet joukkueet sulautuvat kauden päätteeksi yhdeksi. Kiilat sininen nappasi talvella piirinmestaruuden futsalissa, muuten urheilullinen menestys ei noussut sfääreihin. Poikien, valmentajien tai taustajoukkojen huumori ei kuitenkaan ole kärsinyt, henki on korkealla ja urheileminen yhdessä on kivaa. Jengi odottaa jo malttamattomana talvikauden pelejä ja tulevaa kesää.

P2010-2011 sininen

 • Tsemppipelaaja: Toivo Laulumaa
 • Kehittynein pelaaja: Matti Kirkkomäki
 • Kauden pelaaja: Erik Hurme

P2010-2011 valkoinen

 • Tsemppipelaaja: Oliver Saarela
 • Kehittynein pelaaja: Aarne Perkkiö
 • Kauden pelaaja: Eetu Niemi

HK kunniajäsengalleria

Haapajärven Kiilojen jalkapallojaosto päätti perustaa oman HK kunniajäsengallerian. Gallerian jäsen numero 1 julkaistiin eilen kauden 2022 päättäjäisissä.

Risto Hautakangas nimettiin gallerian jäseneksi kiistattomin ansioin viidellä vuosikymmenellä useassa roolissa tehdystä työstä haapajärvisen jalkapallon kehittäjänä. Vuosien varrella tehtäviin ovat kuuluneet mm. valmentaminen, tuomarina toimiminen, jaoston puheejohtajan pesti, joukkueenjohtan duunit sekä lukemattomat muut yhteistä hyvää tukevat työt.

Riston merkitystä oman jalkapallouran ja arjen eteen kuvaa erinomaisesti Joni Toivosen painavat sanat Ristosta:

"Minulle Risto on ollut valmentaja. Mutta ei pelkästään valmentaja vaan paljon enemmän. Risto on ollut minulle tärkeä tuki jokaisessa elämän käänteessä. Viisaat sanat ovat opettaneet ja kasvattaneet kovasti. Risto on yksi niistä minulle tärkeistä henkilöistä, jotka ovat ohjanneet minua elämässä eteenpäin. Ristoa voisin kuvailla myös isähahmoksi minun elämässäni. Mieleen usein palaakin hetki, kun pelasin ensimmäisiä pelejäni Kiilojen miesten joukkueessa ja vastassa oli FC-92 Nivalasta. Pelissä minua taklailtiin kovastikin ja Risto tuomarina vihelsi näistä tilanteista vapareita. Nivalan miesten kritisoidessa tuomioita kuului Nivalan vaihtopenkiltä myös huuto ”ei kannata mussuttaa, se on sen oma poika”. Riston merkitys valmentajana omalle joukkueelleen oli aina todella iso ja hän piti pelaajistaan huolta sekä pelaajiensa puolia joka käänteessä. Rakkaus jalkapalloa kohtaan on näkynyt ja kuulunut jo pitkään ja toivottavasti samalla linjalla jatketaan!"


Vuoden nuori valmentaja

Kiilojen vuoden nuori valmentaja -palkinnon pokkasi Joonatan Kuusisto. Hän on nuoresta iästään huolimatta sitoutunut valmentamiseen huikealla tavalla, joka on tuonut mukanaan myös valtavaa kehitystä valmentajana. Pelaajat tykkäävät valmentajasta, eikä ihme. Sopivasti pilkettä silmäkulmassa kentällä touhuileva koutsi onkin loistava heittäytymään. Lasten joukkueisiin on tärkeää löytää valmentajaksi hyviä, iloisia tyyppejä - tässä meillä on seurassa sellainen.


Vuoden valmentaja

Kiilojen vuoden valmentaja pystin nappasi palkintokaappiinsa Heli Kangas. Hänen innokas ja aktiivinen ote tempaa lapset mukaansa. Positiivista palautetta satelee, mutta Heli osaa antaa myös korjaavaa palautetta pelaajien kehittymisen takaamiseksi. Heli paikkasi kauden aikana innolla myös muiden valmentajien poissaoloja ja osallistui aktiivisesti HIPPO -jalkapallokoulun sekä jalkapallokarnevaalien toteuttamiseen. Tällainen tiimipelaaja valmentajaringissä on korvaamaton apu.


P2008-2009 palkitseminen

D13-poikien joukkue ei ole kauden aikana jättänyt haapajärvistä jalkapalloyleisöä kylmäksi. Joukkue on niittänyt mainetta ja kunniaa ympäri Pohjois-Suomea pelatuissa turnauksissa, noussut ykköseen sekä säilyttänyt upeiden vaiheiden jälkeen ykkösen paikan myös tulevalle kaudelle. Hienon joukkueen matka jatkuu ensi kaudella isolla kentällä, 11 vs. 11 otteluilla, yhdessä Ysikaks Nivalan kanssa perustetun yhteisjoukkueen myötä.

 • Tsemppipelaaja: Jere Hyyrönmäki
 • Kehittynein pelaaja: Joona Kaasalainen
 • Kauden pelaaja: Miio Liuska
 • Kauden joukkuepelaaja: Otto Kokkoniemi

Vuoden heittäytyjä

Vuoden heittäytyjä on one and only, Noora Törmänen. Energinen, aktiivinen ja reipas Noora on valmentanut pienempiä poikia, osallistunut HIPPO -jalkapallokoulun toteuttamiseen, liekittänyt seuran esittelytilaisuuksissa osallistujia - tehnyt kovaa jälkeä kentällä ja sen ulkopuolella. Nooran kyky ja halu heittäytyä ovat saaneet paljon hyvää aikaan yhteisössä. Hyvä Noora!


Vuoden futisperhe

Vuoden futisperhe on Kirillovit. Perhettä kuvaa ilo, riemu ja kyky nauttia hetkestä. Välitön huumorintaju, kyky irrotella ja nauttia jalkapallon ilosta yhdessä joukkuekavereiden kanssa on perheen poikien valtti. Hyväkäytöksiset pojat ovat pidettyjä joukkuekavereita, joiden kanssa reissussa on aina hauskaa. Kirill taitaa valmentamisen erinomaisesti ja heittäytyy energisesti leikkiin, peliin ja muuhun toimintaan lasten iästä tai osaamista huolimatta. Isä ja äiti kannustavat ja tukevat sekä lapsiaan että valmentajia ja muita joukkueen jäseniä. Upeaa jengiä!


Vuoden yhteistyökumppani

Kauppias hoitaa homman. Ainakin K‑Supermarket Haapajärvi. Yhteistyö oman kylä kaupan kanssa on sujunut kuin tanssi. Yhteinen kieli, halu kehittää paikkakuntaa ja sen palveluita, liikuttaa nuoria ja varttuneempia sekä tehdä asioita ennakkoluulottomasti ovat yhdistäneet ja tiivistäneet yhteistyötä startista alkaen. Analogiat menestyvän yrityksen, seuran ja joukkueen välillä ovat havaintojen perusteella varsin samansuuntaiset; toimiva arki, toistot ja hyvä henki - tällä reseptillä on hyvä keittää ja maustaa yhteistyötä sekä rakentaan yhteistä hyvää alueelle. Kiitos Samuli, Viola ja koko supparin upea bändi!Vuoden tyttöpelaaja ja poikapelaaja

Vuoden tyttöpelaaja on Veera Leskelä. Esimerkillinen jalkapalloilijan ja urheilijan alku, joka omalla tekemisellään näyttää loistavaa mallia joukkuekavereilleen. Pelaajan vahva kehittymishalu ja asenne ovat tuoneet tullessaan paljon kehitystä tämän kauden aikana ja pelaaja valittiinkin kesällä ikäluokkansa parhaiden joukkoon Helmariturnaukseen, jossa onnistui myös maalinteossa. Viimeisimpänä tuli valinta myös osa-aluejoukkueen leirille. Joukkueessaan johtava pelaaja, kapteeni ja loistava esikuva.

Vuoden poikapelaaja on Juuso Kokkoniemi. Joukkueensa johtaja, jonka pelaajat ovat äänestäneet myös kapteeniksi kaudesta toiseen. Kertoo paljon siitä kuinka paljon joukkuetoverit tätä pelaajaa arvostavat. Pelaaja on dominoinut suvereenisti sarjojen maalitilastoja; Kevätkierroksella yhdeksään peliin 28 maalia ja syyskierroksella Ykkösessä 14 maalia. Maalien lisäksi on ollut isossa roolissa joukkueensa keskikentällä molempiin suuntiin. Tiukoissa paikoissa ottanut joukkueen useasti reppuselkään.


Vuoden joukkue

D -tytöt. Joukkue oli pelillisesti rautaa. Nousu ykköseen ja HIPPO -turnauksen voitto äärimmäisen dramaattisten vaiheiden jälkeen vangitsi haapajärviset jalkapallon ystävät useita kertoja kesän aikana TV:n ääreen huutamaan, kiljumaan ja kannustamaan. Energinen joukko valloitti sydämiä teknisellä taitojalkapallollaan toistuvasti. Urheilullisen menestyksen lisäksi iso osa tytöistä osallistui seuratoimintaan ja sen kehittämiseen suurella sinisellä sydämellä ja vei toimintaa eteenpäin pitkin harppauksin. Joukkue on täynnä monipuolista lahjakkuutta, intoa ja nuoruuden energiaa. GO GIRLS!