Haapajärven Kiilat kotisalin kunkkuna
Julkaistu: 20.02.2022 16.56

Jo viimein pyhänä aukenivat monarin ovet katsojille futsalin kotiturnaukseen. Haapajärven Kiilojen P12 sininen joukkue jatkoi koko talven kestänyttä taistelua piirisarjan kärkipaikoista kotiyleisön kannustaessa vahvasti.

Päivän avanneessa pelissä Kiilat kohtasi sarjakärjessä purjehtineen Kaustisen KP-V valkoisen. Huippujännittävä sarjan kärkikamppailu eteni kotijoukkueen hallinnassa. Aktiivinen ja vahva kotijengi nappasi 2–0 johdon vahvan alun painostusjakson myötä. Jännitys ei kuitenkaan katsomossa loppunut johtoasemassa, sillä Kaustinen nousi erikoistilannepelaamisen avulla 2–2 tasalukemiin. Kiilat eivät kuitenkaan menettäneet uskoa omaan pelaamiseen. Energinen kotijoukkue ratkaisi pelin lopullisesti toisella jaksolla ja kolme sarjapistettä jäi Haapajärvelle loppulukemin 5–2. HASAn tsemppipalkinnon kärkikamppailusta korjasi mukaansa Erik Hurme.

Tauon jälkeen vastaan asteli Lohtajan Veikkojen sininen joukkue. Vierasjoukkue tuli peliin vahvasti ja nappasi 0–1 johdon ennen kuin viimeiset katsojat olivat ehtineet katsomosta paikan napata. Kiilat selvisivät alun shokkihoidosta nopeasti ja otti pelin ohjat käsiinsä vastustamattomasti. Peli-iloa pursunnut kotijoukkue rakenteli maalipaikkoja toinen toisensa perään. Peliajan päättyessä monarin tulostaululla komeilivat 10–1 lukemat tyrmäävän kotivoiton merkiksi. Toisessa pelissä HASAn tsemppipalkinnon nappasi hurjia maalikarkeloita viettänyt Mikael Kirillov.

Kiilat esiintyivät sunnuntaina yhtenäisenä ja peli-iloa pursuavana joukkueena. Maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla Veeti Laitila (4), Mikael Kirillov (4), Erik Hurme (3), Toivo Laulumaa (3) ja Eemeli Hautakangas (1)

Kiilojen menestyksekäs futsalkausi sai upean turnauksen myötä jatkoa. P13 ikäluokan pojat ovat jo aiemmin talven aikana varmistaneet piirinmestaruuden ja nyt laariin kerättyjen kuuden sarjapisteen myötä myös P12 joukkue taistelee kannusta kevään viimeisessä turnauksessa maaliskuun lopulla.